شعار سال
دوشنبه 08 بهمن 1403

معرفی مسابقات جهانی مهارت

در سال 1946 نیاز شدیدی جهت تعیین سطح مهارت کارگران در کشور اسپانیا احساس شد و با پیگیری فراوان پس از جنگ جهانی دوم در سال 1950‘ اولین المپیاد بین دو کشور اسپانیا و پرتغال با 24 شرکت کننده در12 رشته برگزارشد. این مسابقه به سرعت مورد استقبال کشورهای صنعتی آن زمان قرار گرفت و در سومین المپیاد‘ اسپانیا میزبان 6 کشور صنعتی و رو به توسعه بود.

در سال 1954 سازمان بین المللی آموزشهای حرفه ای (IVTO ) با هدف ترغیب جوانان به کسب مشاغل حرفه ای تشکیل شد و از آن پس هر دو سال یکبار این مسابقات در کشورهای مختلف برگزار گردید. رشد صعودی کشورهای شرکت کننده به گونه ای است که در سی و هشتمین دوره مسابقات جهانی مهارت (فنلاند -می 2005) 38 کشور جهان با حدود 650 شرکت کننده در 40 رشته اصلی و 6 رشته نمایشی با هم به رقابت پرداختند و کشور ژاپن و کانادا جهت برگزاری سی و نهمین و چهلمین مسابقات جهانی مهارت به ترتیب درنوامبر 2007 و سپتامبر 2009 خود را آماده می نمایند.

معرفی مسابقات ملی مهارت

با توجه به تاثیر مسابقات جهانی مهارت در ارتقاء سطح مهارتهای فنی کارگران و صنعتگران جوان کشورهای عضو سازمان IVTO و ارائه گزارش در خصوص مسابقات فوق در سال 1349 به بالاترین مقام وقت کشور، دستور تشکیل کمیته ملی مسابقات مهارت فنی صادر شد. در اجرای این فرمان، کوشش وزارت کار وامور اجتماعی معطوف به این گردید که نخستین دوره مسابقات مهارت فنی را بین کارگران ماهر و متخصص جوان کشور در سال 1350 برگزار نماید، بدینجهت اساسنامه کمیته ملی مسابقات مهارت فنی تهیه و در خرداد سال 1350 به تصویب رسید. پس از تصویب اساسنامه، مسابقات مهارت فنی به صورت سالانه تا سال 1357 بین علاقه مندان مسابقات برگزار گردید.

پس از عضویت مجدد ایران در سازمان بین المللی آموزش های حرفه ای، سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی امر آموزشهای حرفه ای و به منظور ارتقاء سطح مهارتی جوانان، برگزاری مسابقات ملی مهارت را به صورت سالانه آغاز نمود. این مسابقات در سه مرحله شهرستانی، استانی و ملی برگزار شده و در مرحله ملی از استانها در هر رشته یک نفر (در صورت کسب حد نصاب) می توانند در مسابقات شرکت نمایند.

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین